Triunghiul conjugal se incinge

(Acest comentariu nu a putut fi postat la forumul articolului lui Dinu Patriciu din Adevarul, intitulat "Anti-melancolii", deoarece forumul nu a functionat. Articolul poate fi citit accesand linkul  #commentsPage-1)   După ce in editorialul trecut a galopat jenant, în stil de marțoagă, ceea ce in limbaj hipic inseamna descalificare, astazi, stimulat de ștacheta inălțată la cote bestselleriene (și nu salieriene) de Andrei Pleșu, Dinu Patriciu ne arată că știe să ridice genunchiul și să polemizeze ca un trăpaș pur sange. Așa, da! Ne regăsim, după o scurtă rătăcire prin buruienile luatului gurii pe dinainte, in plin gen literar. La cat mai multe episoade! (mai mult…)
continuare...

Statistică subminată de haos

(Comentariu postat la editorialul din Romania Libera al doamnei Alina Mungiu Pippidi, intitulat "Ultima carte a lui Traian Basescu", editorial ce poate fi citit accesand linkul ) Doamna Pippidi a uitat  să ne explice în articolul dânsei exact titlul pe care l-a dat acestuia. La ce se referă când spune "Ultima carte a lui Traian Băsescu"? Cumva la cartea lui CărtărǍscu pe care președintele a început să o citească în 2004 și incă nu o terminase în 2009? (mai mult…)
continuare...

Deci se poate!

(Am incercat sa postez acest comentariu la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat "Melancolii", dar modificarea formatului forumului de la Adevarul nu mi-a permis acest lucru. Articolul mentionat poate fi citit accesand linkul #commentsPage-1) Iată că rezervistul Andrei Pleșu și-a scos de la naftalină uniforma de infanterist, a răscolit prin podul tinereților sale boeme după un pistol de vopsit urmăriții de pe garduri și a pornit la o luptă cu subiect și predicat, cu dată calendaristică și nume proprii, să-și apere prietenul și ideea de competență. Deci se poate! (mai mult…)
continuare...

Alergia la normalitate

Când un editorialist, de la înălțimea recunoașterii  semnăturii sale de către o redacție, se apleacă spre a răspunde unui  forumist anonimizat printr-un "alias nick name" ,  gestul său nu mi se pare excentric ci, mai degrabă, normal și profesional. E adevărat, normalitatea la care mă refer este una atipică în cazul editorialiștilor români care, în marea lor majoritate, preferă  tăcerea superioară  unei degradante comunicări cu "postacii". (mai mult…)
continuare...

Mesajul USL către UDMR: „acum ori niciodată”!

(Comentariu postat la editorialul lui Calin Hera din EVZ intitulat " UDMR nu isi vinde tara", editorial ce poate fi citit accesand linkul ) Recunosc că nu știu mare lucru despre Călin Hera. L-am văzut o dată la televizor și mi s-a părut ezitant, mulabil după interlocutori, cu ochii mai mult eschivându-se de la întâlniri decât scrutând. Dacă astăzi mă opresc la editorialul său este pentru că acest editorial se plasează, contrar aparențelor autorului, în zona certitudinilor. Și nu a certitudinilor deductive, pe argumente infailibile, ci a celor inductive, cu un rol modelator prestabilit. (mai mult…)
continuare...

Dan Turturică „“ autor de science fiction

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al lui Dan Turturica intitulat "De ce nu se va opri Basescu",  si poate fi citit accesand linkul ) Domnul Dan Turturică, de la România Liberă, ne surprinde azi cu un editorial fluviu. Mizanscenă, întrebări retorice, plonjeuri fastidioase în trecut, răspunsuri voit incomplete, pentru suspans, accente, surprinzătoare la domnia sa, de judecată obiectivă a dezastrului țării și a artizanilor acestui dezastru, evident pentru captatio benevolentie etc. (mai mult…)
continuare...

Dacă vreau să aberez, aberez!

(Comentariu la articolul lui M. Mihaies din EVZ intitulat "Un slagar de altadat': coruptie fara corupti", articol ce poate fi citit accesand linkul ) În curând nici n-o să ne mai putem supăra pe domnul Mihăieș. Dânsul este ca un cățel ce se pripășește săptămânal pe la poarta noastră. Dacă îi permitem să ne intre în curte ca să-i dăm puțin lăptic (altfel spus să-i citim articolul), trebuie să-i acceptăm să ne facă și un mic pipi pe covorașul de la intrare. Altfel nu se poate. Este forma lui de a-și manifesta emoția și recunoștința. (mai mult…)
continuare...