O notă falsă

(Comentariu postat la editorialul lui Vlad Stoicescu din EVZ intitulat "Alba - neagra", ce poate fi citit accesand linkul ) Dl. Stoicescu, pe care l-am lăudat în urmă cu ceva timp pentru un articol drept, a dispărut o vreme după aceea. Poate a fost în concediu sau poate n-a mai avut loc de alți editorialiști mai combativi, care nu pregetă să-și dea cu ulei pe piele și să-și exhibe mușchii lucioși, dăltuiți la sala de fitness a propagandei portocalii. (mai mult…)
continuare...

Motănelul persan din domnul Cărtărescu

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat " Sah si poker ", ce poate fi citit accesand linkul ) Domnul Cartărescu se poartă ca într-un amantlâc de motan tomnatic. - Cărtă, mă iubești? "“ întreabă felina portocalie. - Cu toată dulceața pârguirii mele, suflet ales! "“ răspunde, poetic, poetul. - Atunci scarpină-mă bine, bine, cum știi tu "¦ - Pernuțele mele vor păstra-n memorie"¦! - Mai tare, ce dracu"™, mă gâdili! Ghearele tale s-au tocit? (mai mult…)
continuare...

În dialog cu diaspora (2)

În urma postării de ieri, "În dialog cu diaspora", a rezultat o dezbatere furtunoasă în care nu s-au confruntat, cum ne-am fi așteptat, doar români de acasă cu români din diaspora ci și români din diaspora între ei. Remarcabil mi se pare faptul că, în cadrul acestei dezbateri, raportul dintre pro și anti Băsescu la nivelul celor din diasporă este unul foarte echilibrat, în nici un caz cel dat de cifrele electorale de la ultimele prezidențiale. (mai mult…)
continuare...